Yuri Haftası Dolu Dolu Geçti!

Yuri Gagarin’in 12 Nisan 1969 tarihinde uzaya çıkışının yıldönümü Dünya’nın birçok ülkesinde her yıl kutlanır. Bu yıl da 7 farklı kıtada yer alan 45 ülkede 164 etkinlik gerçekleştirildi. İSTEK Belde Okulları olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İSTEK Belde Bilim Merkezi tarafından her kademede birçok etkinlik düzenlendi. Anaokulu’nda miniklerimiz yaptıkları roketleri fırlatırken, ilkokul öğrencilerimiz Uzayda İlkler planetaryum gösterimi ile insanlığın uzay yolcuğunun kısa bir tarihçesini öğrendi. İlkokul Drama Kulübü ile İSTEK Belde Bilim Merkezi ortaklığıyla planlanan, üç farklı milletten insanların Mars’a gidişlerini ve orada yaşadıklarını anlatan Üç Kozmonot isimli oyun ilkokul öğrencilerine sahnelendi. Ortaokul’da ise hem planetaryum gösterimi hem de kulüp saatinde düzenlenen Mars’a İniş yarışması düzenlendi. 20’den fazla takımın katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler kendilerinin tasarladıkları araçları kıyasıya yarıştırdı. Ayrıca Ortaokul Pop-Rock Orkestrası yarışmayı izleyenlere konser verdi. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere sertifikaları ve madalyaları bayrak töreninde Kampüs Müdürümüz Serap PARMAKSIZOĞLU tarafından takdim edildi. İSTEK Belde Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ise İngilizce derslerinde First and Furthest planetaryum belgeselini izleyerek uzay çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Okul içi etkinliklerin yanı sıra her yıl düzenli olarak yapılan Yuri Gecesi etkinliği 10, 12 ve 13 Nisan 2018 tarihlerinde İSTEK Belde Astronomi Müzesi ve Planetaryumu’nda bir dizi etkinlikle gerçekleşti. Yuri Gecesi etkinlikleri İSTEK Belde Bilim Merkezi Yöneticisi Dr. Alper ATEŞ’in sunumuyla başlayarak, astronomi müzesi turu ve planetaryum gösterimi ile devam etti. 10 Nisan’da Albert Einstein’ın hayatını, 12 ve 13 Nisan tarihlerinde ise ülkemizdeki tek replikası Astronomi Müzesinde bulunan Nemrut Aslanı Heykeli’nin hikayesini ve bilinmeyenlerini ilgililerle paylaştı.

Kampüs içinde öğrencilerimiz için düzenlenen yarışma, tiyatro ve çeşitli etkinlikler ile dışarıdan ziyaretçilerin katıldığı Yuri Gecesi etkinlikleriyle tamamlanan YURİ Haftası, öğrencilerimiz ve ziyaretçilerimizin yoğun katılımı ile tamamlandı.